Geschiedenis

Het oorspronkelijke isolatiebedrijf is in 1972 opgericht. In de beginjaren hield het bedrijf zich bezig met het isoleren van schepen en huizen.

‘Reclame uit de begindagen van ons bedrijf’

Na enkele jaren is het toenmalige bedrijf zich vooral gaan richten op de isolatie van uitlaatleidingen op schepen, omdat deze nichemarkt meer uitdaging bood voor de onderneming. In de Jaren ´80 ontstond door een herziene wetgeving een nieuwe activiteit aan boord van schepen. Naast het isoleren van leidingen, moesten nu ook de wanden en dekken aan boord van schepen geïsoleerd worden. Isolatiebedrijf Merwede BV kende dan ook een zeer goede periode in de jaren ´80 en ´90.  

Op 1 maart 2007 heeft de huidige directeur dhr. R.M. Kilwinger het bedrijf overgenomen van zijn toenmalige werkgever dhr. A.G. Gruys, tevens de derde generatie van de familie Gruys binnen het van oorsprong familiebedrijf.  

Op 2 april 2007 is het bedrijf verhuist vanuit de boerderij in Giessenburg, naar de huidige locatie op het industrieterrein Vlietskade te Arkel. Deze locatie was beter geschikt voor onze activiteiten en logistiek gezien beter bereikbaar.
Isolatiebedrijf Merwede BV is per 1 mei 2017 verhuisd naar Vuren.